Betuwe Oogstdag boordevol activiteiten

OMMEREN - De vierde editie van de Betuwe Oogstdag op 1 september in Ommeren is (nog) groter van opzet dan voorgaande jaren. Bij de organisatoren Natuurlijk Gruun en Prima Voor Elkaar zijn dit het Streekmuseum Baron van Brakell en Stichting Vrienden van het Kulturhus Lienden aangesloten.

De vier partijen hebben samen een mooi programma in elkaar gedraaid met voor elk wat wils. Het thema is 'De Betuwe daar zit muziek in!'. De hele dag zijn er muzikale optredens. Daarnaast valt er te genieten van straattheater. De fruitteelt speelt natuurlijk een belangrijke rol; er wordt voorlichting gegeven over de appelteelt, bij de imker is veel te zien en te horen en de Appel Express zal door de boomgaard rijden.

Op de terreinen van Natuurlijk Gruun en het Streekmuseum zullen vele kraampjes staan waar dingen te koop of te zien zijn, totaal zo'n 5000 vierkante meter. Naast de rommelmarkt (met onder andere lekkere oliebollen), platte wagen verkoop van oude spullen van het Streekmuseum, kunnen bezoekers ook kijken naar oude ambachten en bijvoorbeeld een kettingzaagbeeldhouwer die zich uitleeft op boomstammen.

Ook is er dit jaar speciaal aandacht voor de kinderen. Ze kunnen op een springkussen, ponyritjes maken, knuffelen met de dieren van Roels Beestenboel en nog veel meer.

Naast de beleving zijn er ook dingen te proeven. Even uitpuffen of pauzeren kan op het terras van het Appelcafé dat die dag extra aandacht heeft voor 'Bieren en Burgers'. Kortom; er valt veel te genieten en beleven op de vierde Betuwe Oogstdag !

De Betuwe Oogstdag wordt georganiseerd door Natuurlijk Gruun en Prima Voor Elkaar zijn dit het Streekmuseum Baron van Brakell en Stichting Vrienden van het Kulturhus Lienden.

De dag wordt gehouden op zaterdag 1 september van 11.00 – 17.00 uur op de terreinen van Streekmuseum Baron van Brakell en Natuurlijk Gruun aan De Zijveling in Ommeren.