Afbeelding
Foto:

Groei & Bloei-excursie naar Renkum

BETUWE - Groei & Bloei Overbetuwe-Lingewaard houdt op zaterdagochtend 25 augustus een excursie naar De Ommuurde Tuin in Renkum.

De Ommuurde Tuin ligt in de historische moestuin van koning Willem III op Landgoed Oranje Nassau's Oord in het Renkums beekdal. Het wordt omsloten door een prachtige muur; robuust en authentiek. De geschiedenis van de afgelopen eeuw is af te lezen aan scheuren en reparaties. Sinds 1999 is de tuin een productief biologisch tuinbouwbedrijf.

De passie ligt bij het kweken van en koken met groenten vol smaken, geuren en kleuren. Ieder jaar worden weer andere soorten uitgeprobeerd en worden er ruim 400 verschillende eetbare planten geteeld; groenten, fruit en kruiden van historische, moderne en wilde soorten.

We worden om 10.30 uur ontvangen met koffie of thee en iets lekkers. De rondleiding duurt tot 12.00 uur. We gaan met eigen vervoer en vertrekken om 10.00 vanaf de carpoolplaats aan de Sillestraat in Elst. Graag bij aanmelding aangeven of u mee wilt rijden, of dat u beschikt over een auto en hoeveel personen er eventueel mee kunnen rijden. Op eigen gelegenheid naar Renkum gaan is natuurlijk ook mogelijk.

De kosten voor deze excursie zijn voor niet-leden 8,50, leden betalen 4,00 euro. Voor deze anderhalf uur durende rondleiding meldt u zich aan via genb.lingewaard.overbetuwe@gmail.com en het bedrag kunt u overmaken op rekening NL24 RABO 0152702067.