(foto: Saskia Henze)
(foto: Saskia Henze) Foto: Saskia Henze

Beter zicht op je geldzaken met de cursus 'Voor ’t zelfde geld'

BETUWE - Als je moeite hebt met lezen, schrijven en rekenen kan het op orde houden van je eigen geldzaken extra lastig zijn. In de cursus “Voor ’t zelfde geld” krijg je veel handige tips.

Het gaat over bijvoorbeeld: keuzes maken die goed zijn voor je eigen portemonnee; omgaan met onverwachte uitgaven; je administratie op orde brengen; handig boodschappen doen; internetbankieren. Je krijgt informatie, maar je leert ook van elkaar. Je hebt inspraak over de onderwerpen die we bespreken. Aan het eind van de cursus sta je steviger in je schoenen en heb je meer inzicht in je geldzaken.

De cursus wordt georganiseerd door Forte Welzijn en gegeven door getrainde vrijwilligers. De start is in oktober met een kleine groep van maximaal zes deelnemers. Er zijn twaalf lessen. "We willen er ontspannen bijeenkomsten van maken. Deelnemer worden? Je kunt meedoen als je moeite hebt met rekenen, lezen, spreken en schrijven en graag meer grip krijgt op geldzaken. Je bent 18+. En je taalniveau ligt rond groep 7 van de basisschool. Wil je meer weten of je aanmelden? Neem dan contact op met Saskia Henze op telefoonnummer: 06 46375070. Of stuur een e-mail naar: saskia.henze@fortewelzijn.nl."