Mantelzorg en Intimiteit

ELST - Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe verzorgt op maandag 10 september een mantelzorgcafé met als thema: mantelzorg en intimiteit.

Met seksualiteit en intimiteit hebben we allemaal te maken. Door ziekte en zorg kunnen veranderingen in de relatie ontstaan en dit kan ook consequenties hebben voor de intimiteit en seksualiteit binnen een relatie. Gebrek aan intimiteit kan leiden tot verdriet en eenzaamheid. Daarbij vinden mensen het lastig om dit onderwerp bespreekbaar te maken. De gevoelens blijven onuitgesproken.

Mevrouw Sjan van Goor, maatschappelijk werker van Zinzia zorggroep, gaat op deze avond samen met de aanwezigen praten over hoe dit bespreekbaar te maken. Zij zal tips geven hoe je hier als mantelzorger het beste mee om kunt gaan.


Het mantelzorgcafé vindt plaats in De Ruimte, Sint Maartensstraat 32 B in Elst en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. "We beginnen graag op tijd. U bent welkom." De entree is gratis. Voor informatie: 0481 350050, of via mail: info@mantelzorgoverbetuwe.nl. Deze avond is bedoeld voor alle mantelzorgers.