Waarom wordt iemand kunstenaar?

Kunstcafé Overbetuwe

ELST - Na een zomerstop start Kunstcafé Overbetuwe met een serie ontboezemingen van leden van Art Overbetuwe. Wat beweegt mensen om kunst te maken? Wat is hun uitdaging, hun ambitie?

Als eerste komt Jan Franssen uit Driel aan het woord op vrijdag 24 augustus in De KiK in Elst (achter de Hema) over zijn opleiding en loopbaan van verkoper tot binnenhuisarchitect en beeldend kunstenaar. Hij vertelt over zijn ambitie, de moeilijkheden en successen. Voor de toehoorders is er gelegenheid vragen te stellen.

Veel leden van Stichting ArtOverbetuwe hebben een betaalde baan en maken in hun vrije tijd kunst. Sommigen verdienen als kunstenaar de kost. Een aantal heeft de kunstacademie gevolgd, anderen volgden cursussen of zijn autodidact. Wat drijft hen om energie, tijd en geld in kunstzinnige activiteiten te steken? Met een serie verhalen wil Kunstcafé Overbetuwe de drijfveren van kunstmakers onder de aandacht brengen van een groot -al dan niet kunstminnend- publiek.

Via een voordracht of interview kan ieder die in de Overbetuwe kunst maakt zijn of haar verhaal vertellen. Meedoen? Laat het weten via kunstcafeoverbetuwe@gmail.com of na afloop van het Kunstcafé op 24 augustus.

Kunstcafé Overbetuwe staat voor inspiratie en ontmoeting. Het is laagdrempelig en bedoeld voor alle kunstenaars en kunstliefhebbers in de gemeente Overbetuwe. Op de hoogte blijven van de activiteiten? Mail naar kunstcafeoverbetuwe@gmail.com met als onderwerp: nieuwsberichten ontvangen.

De bijeenkomst is vrijdag 24 augustus (inloop 19.30, start: 20.00 uur). Kosten: vrijwillige bijdrage.