Teacher Eilke laat een oefening zien (foto: Yvonne van der Laan)
Teacher Eilke laat een oefening zien (foto: Yvonne van der Laan)

Gratis workshop Chinese gezondheidsmethode

DODEWAARD - Wil je werken aan je gezondheid? Wil je stress verminderen? In deze vierdaagse workshop maak je kennis met Zhineng Qigong. Je werkt aan je houding en leert de basisoefening van Level 1.

Door middel van meditatie kun je ook je innerlijke rust terugvinden. De cursus wordt gegeven door Eilke van Ingen. Zij heeft een aantal jaren ervaring en heeft haar opleiding tot Zhineng Qigong Docent Level 1 in 2016 afgerond. Inmiddels heeft ze ook Level 2 afgerond. Haar cursisten vinden haar lessen ontspannend. Echt een momentje voor jezelf. De oefeningen worden afgewisseld met theorie om het effect van de oefeningen te versterken.

De oefeningen zijn eenvoudig en daardoor voor iedereen toegankelijk. Je bewust worden van je houding en beweging. Onbewust bouw je soms zelf spanning op in je lichaam. Let maar eens op je schouders. Zijn je schouders laag (ontspannen)? Of zijn je schouders opgetrokken (gespannen)? Door hier op te letten kun je nekklachten verminderen.

Eilke vindt dat Zhineng Qigong voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom mag je zelf bepalen hoeveel je wil/ kunt betalen. Zhineng Qigong is niet alleen bewegen, maar veel meer. Ontdek en ervaar het zelf. Iedereen is welkom.

De workshop is zaterdag 18/8, 25/8, 1/9 en 8/9 in de bibliotheek van Dodewaard aan de Wilhelminalaan 3. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Aanmelding: zhinengqigongbetuwe@outlook.com.