Varen naar Fort Everdingen

REGIO - Varen naar Fort Everdingen. Dit indrukwekkend fort, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, heeft nu een bierbrouwerij op zijn terrein. Een bezoek aan de vesting is onderdeel van de tocht en daar hoort ook het proeven van het bier bij. Een tocht vol variatie: natuur, cultuurhistorie en ambachtelijk bier.

Safarischip De Blauwe Bever vertrekt vanuit Wijk bij Duurstede, een tweede opstappunt is bij Beusichem. Na de tocht over de Lek meert het safarischip af bij de Inundatiesluis. Onderweg vertelt de gids over de natuur van de uiterwaarden. In fort Everdingen volgt een rondleiding door de daar aanwezige gids en hij legt uit hoe twee eeuwen geleden het militair bedrijf werkte. Tegenwoordig is er ook een ambachtelijke bierbrouwerij gevestigd. Daar wordt stil gestaan bij de productontwikkeling en het brouwproces. Een consumptie is bij de excursie inbegrepen. De Blauwe Bever is ongeveer 17.00 weer terug in Wijk bij Duurstede.

Voor meer informatie en/of reserveren: www.deblauwebever.nl/reserveren.

Vakantie Bijbel Week Lienden

LIENDEN - In de laatste week van deze vakantie van 21 - 26 augustus kun je bij de VBW met je vrienden en vriendinnen een leuke en gezellige week beleven. Het thema is 'Zoek het uit!' in en om de tenten bij de Hervormde Kerk van Lienden.

Er is een ochtendprogramma voor kinderen van de basisschool en de brugklas met Bijbelverhalen, knutselen, spellen en vooral gezellig samen zijn. Het avondprogramma voor 13 jaar en ouder wordt gevuld met Stratenvolleybal, Expeditie Mozes, Escape Room, Crea avond. Een programma voor jong en oud. (info.vbwlienden@gmail.com; facebookvakantiebijbelweek.lienden; www.hervormdlienden.nl).

Open dag Medi@trefpunt Arnhem-Zuid

ARNHEM - Heeft u een computer, laptop, tablet of smartphone en wilt u er meer van weten wat u daarmee kunt doen ?

Wij bieden klassikale en individuele computer- en tabletcursussen aan voor beginnende en gevorderde computergebruikers. Onze docenten zijn enthousiaste gespecialiseerde vrijwilligers. Onze doelstelling is het bevorderen van de digitale zelfstandigheid waar in deze tijd steeds meer om wordt gevraagd.

Wilt u ook uw kennis verruimen of kent u iemand in uw omgeving die dat zou willen biedt de open dag een prima gelegenheid om u te laten informeren. Kom langs tijdens de open dag op zaterdag 1 september van 10.00 tot 14.00 uur in De Gaanderij van de SWOA aan het Driemondplein 1 in Arnhem.

Voor meer informatie over Medi@trefpunt Arnhem-Zuid kan men contact opnemen de heer J. Verhoeven, telefoonnummer 026 3231068. Zie ook www.mediatrefpuntarnhem-zuid.nl.