Organist Johan Luijmes

kiest voor zeer oude muziek

ELST - In de orgelconcertreeks van de Grote Kerk van Elst treedt op zondag 5 augustus de bekende organist, artistiek leider en beeldhouwer Johan Luijmes op. Luijmes heeft gekozen voor orgelwerken die de tand des tijds ruimschoots hebben doorstaan, allemaal uit de17e eeuw.

Geen Bach dit keer, maar wel enkele Italiaanse componisten als Salvatore, Cima en Bruna en uit de Nederlandse orgeltraditie Anthoni van Noordt en Jan Pieterszoon Sweelinck. Luijmes rondt het concert wel af met het grote voorbeeld van Bach: Dietrich Buxtehude. Hij speelt van hem het befaamde Preludium en Fuga in C. Te horen valt dat dit voor Bach een grote inspiratiebron was. Het concert begint om 12.00 en duurt een klein uurtje. In de kerk kunnen de verrichtingen van de organist op een groot scherm worden gevolgd. De toegang is vrij, maar na afloop wordt de bezoeker om vrijwillige bijdrage gevraagd.

Zomermarkt camping De Vijverhof in Ommeren

OMMEREN - Aan de Ommerenveldseweg 51 is zaterdag 11 augustus van 14.30 – 19.00 uur een zomermarkt.

Iedereen is welkom op deze middag, die bol staat van gezelligheid voor jong en oud. Het is een markt met tweedehands boeken, cadeau-artikelen, kleding, Aloe Vera, Jemako, taarten, grabbelton, sapmaker, tupperware en ook frietjes, koffie, ijs en nog veel meer... De opbrengst van de markt is voor St Karamoja Arts, Duurzaam boeren in Noord Oeganda.