Postduiven

De Toekomst Elst

ELST - De uitslag van de eerste wedvlucht jonge duiven vanuit Geel (B) over 102 km met een warme en NO-wind is:

1 C. v.d. Kolk Elst, 2 H. Burgers Elst, 3 G. Vischer Arnhem, 4 - 5 en 8 A. Rozijn Oosterhout, 6 G.G. Doezejager, 7, 9 en 10 F. Looyschelder Arnhem.

Romeinse markt op camping De Linie

OPHEUSDEN - Zaterdag 21 juli houdt camping De Linie een markt bij de romeinse wachttoren.

Een kleinschalige markt op een uniek locatie. Er staan mensen met nieuwe spullen maar ook tweedehands. De wachttoren is open voor een hapje en een drankje. Er is voor de kinderen een springkussen dus iedereen kan zich vermaken tussen 11.00 en 16.00uur op de Rijnbandijk 139a in Opheusden.

Regionale keuring Welsh pony's

in Heteren

HETEREN - Op zaterdag 21 juli organiseert het Welsh Stamboek (NWPCS) een regionale keuring voor Welsh pony's op Manege De Fruithof in Heteren.

Tijdens een regionale keuring wordt er gekeken naar het exterieur en de beweging en de pony's worden op kwaliteitsvolgorde geplaatst. Daarnaast worden 1e, 2e en 3e premies uitgereikt, deze premies zijn een aanduiding van de kwaliteit. De betere pony's kunnen aangewezen worden voor de Centrale Merrie Keuring in Putten later dit jaar en door drie-jarige en oudere pony's kan dan een predicaat (ster, voorlopig keur, keur) verkregen worden. De regionale keuring in Heteren is een mooie gelegenheid om een diversiteit aan Welsh pony's te zien, want er worden veel dieren verwacht.

Publiek is welkom en ook voor kinderen is er meer dan genoeg te bekijken. De keuring start om 09.00 uur en duurt tot laat in de middag. Manege De Fruithof ligt aan de Dorpsstraat 5 in Heteren.

Stroomdalflora in De Maneswaard

OPHEUSDEN - Op zondag 22 juli houdt IVN RijnWaal een struinwandeling in De Maneswaard bij Opheusden.

Er wordt stil gestaan bij de wijze waarop de rivier en ingrepen van de mens het landschap hebben gevormd. De Nederrijn, de kleiputten, de zandwinplas en de oude rijnstrang hebben ieder hun eigen kenmerkende planten. "We gaan op zoek naar de krabbenscheer en hopen dat het bonte plantengezelschap op de kribben niet teveel last heeft gehad van het droge zomerweer dit jaar." Het vertrek is om 14.00 uur vanaf het bankje op de veerstoep tegenover het Veerhuis, Veerweg 1 in Opheusden.

De wandeling is bedoeld voor jong en oud en duurt circa 2 uur. Stevig schoeisel en vanwege de prikplanten, dekkende kleding wordt aanbevolen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Gids is Will Bemelmans (06 14510610).