Zomercolleges in Bibliotheek Elst en Bemmel

REGIO - Deze zomer zijn er interessante zomercolleges te volgen in Bibliotheek Elst en Bibliotheek Bemmel. Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in de bibliotheek of via www.obgz.nl/zomercolleges. De kaartjes kosten vijf euro per college, de colleges zijn los van elkaar te bezoeken.

In Elst neemt Jorieke Manenschijn, Bachelor Rechtsgeleerdheid en Filosofie, je mee in actualiteiten in het recht: van referendum tot euthanasiewetgeving. In Bemmel leer je in drie colleges alles over componist Giuseppe Verdi. Joop Verstraaten geeft een beeld van zijn inspiratiebronnen, zijn leven en zijn werk.

Van referendum tot euthanasiewetgeving. Tijdens twee colleges door Jorieke Maneschijn komen deze onderwerpen aan bod en is er ruimte voor discussie en vragen. Het eerste college is om maandag 9 juli van 10.00-12.00 uur. Het tweede college is op maandag 23 juli 2018 om 10.00-12.00 uur. Voor de colleges in Bibliotheek Bemmel ben je welkom op 4, 11 en 18 juli van 10.00 tot 12.00 uur. Na deze drie colleges over de opera’s van Giuseppe Verdi, luister je heel anders naar het werk van deze componist.

De colleges in Bibliotheek Elst zijn volgens de opzet van Oud Geleerd, Jong Gedaan. Enthousiaste studenten die interactieve colleges over interessante thema's geven aan senioren en andere geïnteresseerden. Door oud en jong samen te brengen, biedt het project Oud Geleerd Jong Gedaan een leuke tijdsbesteding voor geinteresserden. Voor studenten geldt het als relevante werkervaring voor op hun cv. Een win-win situatie voor jong en oud.