Vincent Crooijmans: Nederlands kampioen 1500M tijdens open Nederlandse Kampioenschappen senioren (foto: Harry Delno)
Vincent Crooijmans: Nederlands kampioen 1500M tijdens open Nederlandse Kampioenschappen senioren (foto: Harry Delno) Foto: Harry Delno

Broertjes Crooijmans:

uit-blinkend op Nederlandse kampioenschappen!

ZETTEN - 22-24 juni vonden de open Nederlandse kampioenschappen zwemmen voor senioren plaats in Amersfoort. Indrukwekkend was de nationale titel voor Vincent op de 1500M vrije slag.

Vincent liet merken op de 1500 meter aan kracht te winnen. Hij werd de opvolger van Ferry Weertman (kampioen van 2017) op de zwemmijl tussen de lijnen, in een pr van 16.10.82. Hij passeerde op 800 meter de toen leidende Jorgos Skotadis en stond die eerste positie niet meer af. Sander werd vijfde. Maar er waren meer prijzen voor de 16-jarige tweeling. Op de 800M vrije slag werd Vincent tweede en was er het brons voor Sander. Op de 400M vrije slag veroverde Sander een bronzen medaille en tilke hij net aan voor zijn broer die vierde werd.

Eerder in juni hadden Vincent en Sander ook al deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen jeugd tot 18 jaar in Eindhoven. Daar was de medaille oogst voor de broers: vier maal goud, drie maal zilver en twee maal brons.