Rollende deelnemers (foto: André Ladestein)
Rollende deelnemers (foto: André Ladestein)

Geslaagde SGO-puzzeltocht

ELST - Zondag 26 juni vond de scootmobielpuzzeltocht plaats in Elst en omgeving. De tocht wordt jaarlijks georganiseerd door de stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe (sGO) in steeds wisselende plaatsen binnen de gemeente Overbetuwe.

Er waren 15 deelnemers die zich vooral op scootmobiels verplaatsten, maar er waren ook paar deelnemers die het hele parcours van circa tien kilometer per rolstoel afgelegd hebben en een enkeling op een duofiets. Sommige deelnemers werden begeleid of vergezeld door partner of familieleden. Het parcours leidde de deelnemers door de prachtige omgeving van Elst met vragen over veel specifieke zaken zoals bijvoorbeeld het Moordkruis aan de Linge. Daarnaast moest een bloemenquiz van twintig vragen ingevuld worden.

Vertrek en finish waren in het gebouw De Ruimte bij de grote kerk. Daar werd met veel enthousiasme door de deelnemers teruggekeken op een prachtige middag waar natuurlijk de weergoden ook een positieve bijdrage aan geleverd hebben. Onder het genot van een drankje en pannenkoeken vond daar vervolgens de prijsuitreiking plaats. Voor volgend jaar gaan de gedachten uit naar Herveld/Andelst. Hierover volgt tijdig informatie via de regionale bladen en natuurlijk in het gratis nieuwsbulletin van SGO dat elk kwartaal verschijnt. Indien je dit bulletin wilt ontvangen neem dan contact op met secretaris@sgo-overbetuwe.nl.

Wachten op de start (foto: André Ladestein)