De deelnemers aan de quiz (foto: Wilma Drager-Visee)
De deelnemers aan de quiz (foto: Wilma Drager-Visee) Foto: Wilma Drager-Visee

Voetjes van de vloer bij Alzheimer Café

ELST – Een prachtige avond met veel blije gezichten en natuurlijk werd er gedanst tijdens het Alzheimer Danscafé. Muziek, bewegen op muziek, dansen: het maakt gelukkig.

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en overige belangstellenden. Bezoekers kunnen dan in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Woensdag 20 juni was er gekozen voor het thema ‘Dansen en bewegen bij dementie’. Muziek is tenslotte goed voor lichaam en geest en brengt herinneringen boven. Dansen en bewegen zijn daarnaast prima manieren om te focussen op wat iemand wél kan en om contact op te bouwen zonder woorden en daarvan te genieten.

En genoten werd er zeker in de speciaal voor deze avond gereserveerde ruimte in zalencentrum ‘Onder de Toren’! Een dj draaide ‘het ene na het andere plaatje’ en er werd volop gedanst. Ook was er een quiz met ‘vragen van toen’. Iedereen luisterde aandachtig naar de geluidsfragmenten en het was mooi om te zien hoe ‘Net als toen’ van Corry Brokken massaal werd meegezongen.

Het werd een vrolijke avond en de Griekse Sirtaki zette zelfs iedereen in beweging. Zonder twijfel een avond die een vaste plaats verdient in het jaarprogramma van Alzheimer Café Overbetuwe! Het danscafé werd mede mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland en Rotary Betuwe. Meer informatie is te verkrijgen via coördinator Annet Fleer 06 53544019 of Alzheimercafé.overbetuwe@gmail.com.