Meisjes -12 met Lotte Landman uit Elst
Meisjes -12 met Lotte Landman uit Elst Foto:

Dames combiteam Nijmegen-Arnhem (-15): Nederlands kampioen

REGIO - Op zaterdag 16 juni mochten ouders, judoka’s en begeleiding weer naar het NK teams in het Triavium in Nijmegen. Van BUSHi Arnhem deden een meisjesteam (leeftijdsklasse -12) en drie combiteams (meisjes en jongens, leeftijdsklasse -15) mee. Het meisjesteam -15 Nijmegen-Arnhem werd kampioen van Nederland.

Het eerste damesteam (-15) ging goed van start met drie winstpartijen (Achterhoek 5-0, Hercules 4-1, team ZN 4-1). In dit team zaten Faye Hensen, Nienke Dekker en Faye Tempel (twee jaar op rij individueel Nederlands kampioen) van BUSHi. In de finale traden de meiden aan tegen J.C. Helden. Ook deze partij werd overtuigend met 4-1 gewonnen. De meiden zijn terecht en overtuigend de nieuwe Nederlands kampioen.

Het tweede damesteam in de leeftijdsklasse -15 behaalde een mooie zevende plek. De eerste partij tegen Haaglanden werd verloren (2-3). In de herkansing werd JPT met 4-1 verslagen. De derde wedstrijd tegen judo A7 werd nipt met 2-3 verloren.

Het team van de meisjes (-12), waaronder Lotte Landman uit Elst, begon hun eerste teamwedstrijd tegen J.C. Helden uit Limburg. Deze wedstrijd werd met 4-1 verloren. De herkansing tegen Mahorokan uit Rotterdam werd helaas ook verloren. Wel erg goed geknokt door de meiden.

De jongens (-15) mochten de eerste wedstrijd tegen Shogonai dat nipt met 2-3 werd verloren. De herkansing tegen Gennep werd met 3-2 gewonnen. De tweede ronde van de herkansing tegen Judo A7 werd helaas met 2-3 verloren. De jongens behaalden daarmee een negende plek.