Diploma's voor gevorderde ZVO-zwemmers

ELST - Bij de laatste diplomaronde bij zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) zijn in totaal 22 diploma’s Zwemvaardigheid 2 en Zwemvaardigheid 3 uitgereikt.

Nadat de deelnemers eerst het C-diploma en het diploma Zwemvaardigheid 1 hebben behaald, kunnen ze afzwemmen voor de diploma’s Zwemvaardigheid 2 en Zwemvaardigheid 3. Je moet als zwemmer wel al het nodige kunnen om deze diploma’s te kunnen halen.

Voor het diploma Zwemvaardigheid 2 moeten bijvoorbeeld al de nodige onderdelen worden gezwommen met kleding aan. Bij Zwemvaardigheid 3 zijn dit nog meer onderdelen. Daarna moeten een flink aantal onderdelen in badkleding worden gezwommen. De deelnemers oefenen eenmaal of tweemaal per week voordat zij mogen afzwemmen.

Voor Zwemvaardigheid 2 slaagden dit jaar Elke van Dorst, Wessel van Dorst, Noah Fischer, Nour Habib, Imke van Hal, Ilvy Honders, Michael Jansen, Sen-Tee Karman, Thomas Natte en Lennart Stok.

Het examen voor het diploma Zwemvaardigheid 3 werd met goed gevolg afgelegd door Emma Altena, Kiki van den Berg, Lars Brouwer, Janne Giesen, Mees Huibers, Floor Kooij, Juliët Matser, Sarah Meande, Gyan Spaan, Kim van Veenendaal, Ella de Winkel en Eileen van Zadelhoff.

"Als uw kind interesse heeft in de zwemsport en het diplomazwemmen in zijn algemeen, kunt u bij de ZVO terecht. U kunt over de mogelijkheden en de beschikbare plaatsen contact opnemen met contactpersoon Yvonne Heus, 026 3819917. Nadere informatie over de inhoud van de verschillende diploma’s is ook vermeld op het onderdeel 'Zwemvaardigheid' op de website: www.zvoverbetuwe.nl."