vrouwe justitia
vrouwe justitia Foto: rechtenvrij

Zomercolleges in bieb van Elst

ELST - Voor het eerst worden er in de maand juli twee zomercolleges georganiseerd in bibliotheek Elst met als thema: Actualiteiten in het recht: van referendum tot euthanasiewetgeving. De twee colleges worden verzorgd door Jorieke Manenschijn, Bachelor Rechtsgeleerdheid en Filosofie. Het eerste college is maandag 9 juli van 10.00 tot 12.00 uur.

Onderwerpen van die ochtend zijn Referendum en donorwetgeving. Op dit moment ligt er bij de Eerste Kamer een wetsvoorstel over de afschaffing van het raadgevend referendum. In dit wetsvoorstel is opgenomen dat er geen raadgevend referendum gehouden mag worden over de afschaffing van het referendum. Ondertussen worden op de valreep nog handtekeningen verzameld voor een referendum over de omstreden nieuwe donorwetgeving, waarmee iedereen automatisch geregistreerd staat. Tijdens deze lezing door Jorieke Maneschijn komen deze onderwerpen aan bod en is er ruimte voor discussie en vragen.

De colleges zijn volgens de opzet van Oud Geleerd, Jong Gedaan. Enthousiaste studenten die interactieve colleges over interessante thema's geven aan senioren en andere geïnteresseerden. Door oud en jong samen te brengen, biedt het project Oud Geleerd Jong Gedaan een leuke tijdsbesteding voor senioren. Voor studenten geldt het als relevante werkervaring voor op hun cv. Een win-win situatie voor jong en oud.

Zomercolleges in Bibliotheek Elst: 23 juli: Gerechtelijke dwalingen en euthanasiewetgeving.

Deze colleges kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. Koop vooraf een kaartje in de bibliotheek of online www.obgz.nl/agenda Kosten: vijf euro per keer.