Akkerrand in Hemmen
Akkerrand in Hemmen Foto:

Excursie 'Eten uit de Natuur'

HEMMEN - Op zondag 24 juni om 13.30 uur verzorgt CNME Hemmen: Eten uit de natuur, een natuurexcursie in samenwerking met tuinderij De Stroom en gidsen van het CNME Hemmen door het landgoed Heerlijkheid Hemmen.

"Samen met Angelien van tuinderij De Stroom en de natuurgidsen Gerda, Jos en Fred van het CNME Hemmen, laten wij u genieten van de natuur in Hemmen en de biologische teelt van groenten met de mooie akkerranden." In de natuur staan vele eetbare planten, bloemen en zaden. Daarbij zijn de bijen, insecten, vogels, akker- weide- en bermplanten van belang.

Vroeger verzamelde men ook het voedsel uit de natuur. Na de wandeling krijgt de deelnemer de gelegenheid om zelf wat te proeven. De start is om 13.30 uur vanaf ekoboerderij De Lingenhof in Hemmen. De wandeling inclusief het proeven duurt minimaal twee uur. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Zich opgeven kan via info@cnmehemmen.nl en freria@kpnmail.nl of telefonisch na 18 juni 06 57566993. Tip: Denk aan geschikte kleding (lange broek) en stevige schoenen.