School met zonnepanelen van WatBeters  (foto: Sietse)
School met zonnepanelen van WatBeters (foto: Sietse) Foto:

Mede door publiekscampagne van WatBeters in Driel en Randwijk

Het succes van WatBeters zet zich voort

HETEREN - Na de eerste campagne in Heteren in 2017 waren dit keer de inwoners van Driel en Randwijk aan de beurt. De campagne die onder de naam WatBeters door de dorpsraad en de gemeente is gelanceerd, was weer een groot succes. Honderden huishoudens schreven zich in voor de 240 beschikbare zonnepanelen en ontvingen ook een aanbod voor groene stroom en gas.

Overstappen voor jezelf en het dorp
Ook de inschrijving voor gas en groene stroom verloopt goed. Circa twintig procent van alle huishoudens in Heteren, Driel en Randwijk heeft hiervoor ingeschreven, vanwege het scherpe tarief en om het dorp en de kinderen te steunen. Overstappen betekent ook nog eens dat er ieder jaar vijftig euro per aansluiting over wordt gemaakt naar het dorp! Op deze wijze steun je niet alleen jezelf, maar ook het dorp. Zonder dat het geld kost.

Leefbaarheid van dorpen staat onder druk
Het WatBeters initiatief maakt duidelijk dat er ruimte en behoefte is om de dingen anders te doen. Als je ziet hoe snel dit is opgepakt en omarmd – en kijkt hoeveel dorpen leefbaar en duurzaam willen zijn - dan is de potentie enorm. En dat blijkt ook wel: na de zomervakantie start er een campagne in Zetten en omgeving, in het najaar in Elst en omgeving. De kracht is om het klein te houden, dicht bij de mensen, dicht bij hun belangen en de toekomst van hun kinderen. Meer informatie staat op www.watbeters.nl.