DFS JO13-2 met JSG Beselich U13 (foto: Gerti Torn Broers)
DFS JO13-2 met JSG Beselich U13 (foto: Gerti Torn Broers)

DFS-Jeugd naar Duitsland

OPHEUSDEN - Dit jaar hadden de voetbalvrienden van JSG Beselich, DFS uitgenodigd voor een uitwisselingstoernooi op Duitse bodem. Op vrijdag 18 mei vertrokken de teams van JO13 en JO15 met een grote touringcar voor een tweedaagse reis.

Eenmaal aangekomen in Heckholzhauzen was er een warm ontvangst in het raadhuis midden in het centrum. Een schitterend verblijf waar de jeugd zich optimaal kon vermaken. Ondanks de late aankomst, hadden Ferdi en Iris een heerlijke maaltijd bereid. Salades, stokbrood, heerlijke kip en wild schwein op de grill. Dit ging er na een lange reis natuurlijk wel in. Van slapen is weinig gekomen uiteraard, maar toch moest er volgende dag gevoetbald worden.

Na een heerlijk ontbijt genuttigd te hebben, werd er om 10.00 uur gestart met een toernooi. De resultaten van de DFS-teams waren uiteenlopend: van gezellig tot bij vlagen zeer goed spel. De teams die speelden werden aangemoedigd door de teams die niet voetbalden. Met mooie goals en acties was het een echt voetbalfeest! Het resultaat mocht er zijn: een eerste plaats voor JO13-01, een tweede plaats voor JO13-2 en een derde plaats voor JO15-01.

Na de prijsuitreiking werden mooie woorden gesproken en zijn er cadeaus uitgewisseld. Hieruit bleek maar weer de goede vriendschap tussen beide clubs. Na een slotdiner, keerden de teams weer huiswaarts. Al met al twee dagen om nooit meer te vergeten. Een mooie herinnering voor alle deelnemers! Sponsoren, organisatie en vooral Ferdi en Iris werden hartelijk bedankt voor dit mooie weekend. Hopelijk kan DFS volgend jaar JSG Beselich weer ontvangen in Opheusden.