Kinderen

nomineren

Onder Vuur

OPHEUSDEN - Ruim drieduizend kinderen uit heel Nederland hebben de afgelopen maanden zestien boeken gelezen en per categorie drie boeken genomineerd. Het boek Onder Vuur van Rijk Arends uit Opheusden is een van de genomineerden.

In het najaar van 2017 hebben vijf uitgeverijen van christelijke kinderboeken titels aangemeld om mee te dingen naar de EigenWijsPrijzen 2018, waaruit een shortlist is geselecteerd van zes titels voor de categorie ‘groep 3-5’ en acht titels voor de categorie ‘groep 6-8’. Bijna drieduizend leerlingen lazen deze boeken als klas of als EigenWijsLeesraad.

De stemmen zijn inmiddels geteld en hiermee besloten de lezende kinderen welke boeken genomineerd zijn voor de EigenWijsPrijzen. De auteurs met de meeste stemmen in de categorieën ‘groep 3-5’ en ‘groep 6-8’ winnen de EigenWijsPrijzen. De winnaars van de EigenWijsPrijs ontvangen een geldbedrag en een unieke, ingelijste foto. De deelnemende scholen kunnen een gratis auteursbezoek van de winnende auteur winnen.

Dit zijn de genomineerden in de categorie 'groep 6-8':

- Onder vuur van Rijk Arends (Opheusden), Den Hertog

- Noodsprong van Gisette van Dalen (Garderen), De Banier

-Uitbarsting op Lanzarote van Bert Wiersema (Drachten), Columbus

Het boek Onder Vuur van Rijk Arends speelt zich af in Opheusden tijdens de Tweede Wereldoorlog en is verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

Rommelmarkt

in Ochten

OCHTEN - In Ochten wordt op zaterdag 2 juni de jaarlijkse rommelmarkt gehouden rondom de Hervormde Kerk.

Naast de verkoop van tweedehands spullen en boeken is er volop aandacht voor de inwendige mens. Snacks, koffie met cake, haring, dikke zusters, groente en fruit worden aan de man gebracht. Om 11.30 is er verkoop bij opbod. Er is al weer interessante curiosa ingezameld. Voor de kinderen zijn er spelletjes en zij kunnen zich laten schminken. Het springkussen is altijd een succes, maar ook een ritje met de pony-kar is mogelijk. De opbrengst is voor de kerk en voor twee kind-projecten in Kenia. De rommelmarkt is van 10 uur tot half 3.

Finale KNVB-beker Boomkwekersteam

OPHEUSDEN - Zaterdag 2 juni speelt het boomkwekersteam van DFS de finale voor de KNVB beker tegen DTS 35 EDE 5.

De bekerwedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld bij SCE in NIjmegen. Aanvang bekerwedstrijd 15.00 uur. Meer informatie staat op www.boomkwekersteam.nl.