Tonny Rouwenhorst met haar groot Zilver Dr. Tilanus Jr.-penning (Björn Reusink)
Tonny Rouwenhorst met haar groot Zilver Dr. Tilanus Jr.-penning (Björn Reusink) Foto:

Ehbo-vereniging Heteren eert jubilaris

HETEREN - Tijdens de algemene ledenvergadering van de KNV ehbo-vereniging Heteren werd jubilaris Tonny Rouwenhorst uitgebreid in het zonnetje gezet. Het was namelijk al 40 jaar geleden dat zij haar diploma EHBO behaalde.

Voor al haar bijdrages en inzet voor de ehbo werd ze onderscheiden met de groot zilveren Dr. Tilanus Jr.-onderscheiding. Deze onderscheiding wordt alleen toegekend aan diegene die zich hebben ingezet voor de ehbo en dat heeft ze. Naast het zeer regelmatig actief zijn bij evenementen is Tonny ook jaren onderdeel van het bestuur geweest van de afdeling Heteren, waarbij ze zelfs vele jaren voorzitter was. Ze heeft daarnaast op meerdere basisscholen jeugd ehbo-lessen gegeven en de inzet bij evenementen gecoördineerd in en rond Heteren waaronder de Polen Herdenking in Driel.

Ook is ze meerdere jaren secretaris geweest van het ehbo-bestuur district Gelderland. Naast de onderscheiding die ze kreeg uit handen van de penningmeester van het district mevrouw Borggreve, ontving Tonny een mooie boeket bloemen uit handen van de huidige voorzitter de heer Boekhoudt. De laatste sloot daarmee een bijzonder seizoen af waarin de vereniging haar 60-jarig bestaan vierde.