Teleurstellende nederlaag voor DFS

OPHEUSDEN - In de eerste helft zagen de toeschouwers een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Nadat een rebound van Worm in de veilige handen van doelman Jansen verdween voorkwam doelman Heusinkveld aan de overzijde met twee prima reflexen een snelle voorsprong voor de Apeldoorners.

DFS nam vervolgens de regie over de wedstrijd in handen. Tot driemaal toe was Bokila dichtbij een doelpunt. Zijn lob over de Apeldoornse doelman werd nog net via de vingertoppen van Jansen gekeerd. Vervolgens schoot Bokila in het zijnet en verdween een kopbal over de goal van CSV Apeldoorn.

In de tweede helft zagen we een onherkenbaar DFS. De thuisploeg bakte er eerlijk gezegd niet zoveel meer van. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers verdween via Diks over. CSV Apeldoorn speelde vooral de lange bal, maar ook met meer bezieling dan de DFS-ers. Na vierenzestig minuten verzond Hartgers een pass op Diks. De Kler zag zijn poging tot een onderschepping mislukken, waarna Diks doelman Heusinkveld omspeelde en de 0-1 tegen de touwen schoot. DFS slaagde er daarna niet meer in om de gelijkmaker te scoren. Remy Raterink zag zijn schot door doelman Jansen gepakt worden terwijl Boeve voor CSV Apeldoorn nog een keer rakelings naast kopte. En zo eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor de Apeldoorners, die zich daarmee definitief handhaafde in de hoofdklasse B.

Opstelling: Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Luciën Dors, Rutger Worm (78. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks (44. Remy Raterink), Noë Boklia (71. Levi Raja Boean)