Inloophuis voor mensen met geheugenproblemen of dementie

DODEWAARD - Mensen met geheugenproblemen of dementie én hun naasten kunnen vanaf 23 mei elke woensdagochtend in de oneven weken terecht in het Inloophuis Dodewaard. Zorgcentra De Betuwe organiseert vanaf die dag voor hen een plek en moment om elkaar te ontmoeten, steunen en versterken in ieders zelfredzaamheid.

Vanaf woensdag 23 mei van 10.00 tot 12.00 uur is locatie De Steegakker, Steegakker 11 in Dodewaard, een plek voor thuiswonende mensen met geheugenproblemen of dementie en hun naasten. Na die dag is het Inloophuis elke oneven week op woensdagochtend geopend. De inbreng van de deelnemers vormt mede het vervolg en de opzet van het inloophuis.

Het inloophuis

In het inloophuis in Dodewaard ondernemen deelnemers betekenisvolle activiteiten met elkaar. Mariska Mathijssen, medewerker van Zorgcentra De Betuwe, vertelt: 'In een ongedwongen en informele sfeer ondernemen we in het Inloophuis Dodewaard activiteiten op vraag en inbreng van de deelnemers zelf. Naasten van mensen met dementie of geheugenproblemen maken hier wezenlijk deel uit van het geheel. Vanuit Zorgcentra De Betuwe bieden we de aanwezigen advies en ondersteuning.'

Meer informatie wordt gegeven door Mariska Mathijssen via m.mathijssen@stzdb.nl of via 0488 412634.

Adres: Steegakker, Steegakker 11, Dodewaard.