Van links naar rechts: Stefanie Schrooten, Alysha van Rekum, Lieke Meulenberg, Megan Weijman en Daphne Beijer (foto: GV Elistha)
Van links naar rechts: Stefanie Schrooten, Alysha van Rekum, Lieke Meulenberg, Megan Weijman en Daphne Beijer (foto: GV Elistha)

Medailleregen voor Elistha

tijdens toestelkampioenschappen

ELST - Afgelopen weekend vonden de jaarlijkse toestelkampioenschappen plaats voor de tweede tot en met vierde divisie in Varsseveld. Tijdens deze kampioenschappen konden de turnsters op elk van de vier turntoestellen strijden om een medaille, in plaats van dat de scores van de vier toestellen bij elkaar opgeteld worden, zoals in een gebruikelijke meerkampwedstrijd.

In de vierde divisie op zaterdag heeft Femke Schouten heel knap drie medailles mee naar huis weten te nemen. Zij turnde deze wedstrijd al in een hoger niveau dan dat ze dit seizoen heeft geturnd. Ook Lizzy Janssen mocht een medaille in ontvangst nemen op het onderdeel sprong. Tessa Breedveld heeft op brug een nette tweede plaats weten te bemachtigen.

Op zondag heeft Lieke Meulenberg liefst drie zilveren én een gouden medaille mee naar huis genomen. Lieke heeft eerder dit seizoen al een ticket voor het NK turnen en twee toestelfinales in de tweede divisie weten te bemachtigen. Bij de senioren heeft Stefanie Schrooten een gouden medaille op balk in ontvangst genomen, net als Aisha Vis. Sarah Kaandorp wist knap een gouden medaille op vloer mee naar huis te nemen. In totaal zijn er twaalf medailles – vier gouden, zes zilveren en twee bronzen- mee naar huis genomen. Een mooie prestatie! Op naar de laatste wedstrijden van dit seizoen!