Gertie Bruin klassiek accordeon (foto: Marloes Daalhuyzen van Hecke)
Gertie Bruin klassiek accordeon (foto: Marloes Daalhuyzen van Hecke)

Concert in Hemmen

HEMMEN - Op zondag 3 juni om 15.00 uur verzorgt het ensemble Meriam de Korte het tweede concert van dit jaar in de Nederlands Hervormde Kerk van Hemmen. Het ensemble bestaat uit Gertie Bruin klassiek accordeon, Stefanie Liedtke fagot, Meriam de Korte alt-mezzo en Batja ten Kortenaar dans.

Het ensemble speelt muziek van de componisten Arvo Pärt, Edison Denisov en Leif Kayser. Zij banen een pad voor het tweede deel van het concert waarin de Scandinavische sfeer wordt voortgezet met onder andere gedichten, geïnspireerd op de schilderijen van Edvard Munch en geschreven door beeldend kunstenaar Jan Kerkhof. Zoals De meisjesfjord en De Kamer. Hierop wordt geïmproviseerd door de musici en danser.

Het ensemble speelt in grote en kleine bezettingen binnen concertzalen maar ook monumenten en ander erfgoed. Eerder trad het op in Radio Kootwijk en verschillende voormalige koetshuizen, het Stoomgemaal in Lemmer en fabrieksgebouwen. De architectuur en de akoestiek van de ruimte is daarin medespeler. Ook binnen de kerklocatie in Hemmen zal de danser het gebouw een voor u ander gezicht geven. Kortom een nieuw, modern, muzikaal theatraal concert. Geschikt voor jong, jongeren en ouderen. Toegang kost tien euro , kinderen tot 12 jaar betyalen er vijf. Reservering kaartjes kan bij Brasserie Heerlijkheid, 0488 849172. Uitgebreide informatie over de concerten staat op www.hervormdegemeentehemmen.nl, www.brasserieheerlijkheid.nl en www.cnmehemmen.nl.