Doeners van Hoop

ELST - Kent u dat gevoel. Er is zoveel aan de hand in de wereld. Je wordt er soms moedeloos van. Moedeloos en machteloos. En dan de grote vraag: Wat kun je doen aan dat gevoel? Kunnen we iets doen? Hoe kunnen wij een verschil maken? Door hoop te doen! Wij kunnen verschil maken, wij mogen geloof, hoop en liefde doorgeven en delen.

Kerk in Actie organiseert de bijeenkomsten "Doeners van Hoop." Op 23 mei in De Ruimte, van de Pprotestantse gemeente Elst (Gld). Een avond vol inspiratie en vol ideeën om te gaan doen. Concreet aan de slag. Om in je kerk, je gemeente, je woonplaats een verschil te maken voor mensen hier en mensen wereldwijd. Hoe doe je dat, hoop doen?

Deze avonden hebben een thema. Een thema als voorbeeld en inspiratie. Deze keer is dat thema: Krijg de kleren. De avonden zullen gaan over kinderen in de textiel industrie die lange dagen werken voor 30 cent per dag. Over de organisatie Save, die er alles aan doet die kinderen uit de fabrieken te krijgen en weer naar school te laten gaan. Ze gaan over wat wij zelf er aan kunnen doen én wat de bijbel ons hierover leert.

Er zal een spreker zijn van Save, er is een maaltijd, er zijn workshops over contextueel bijbellezen en de Fair Wear Foundation. Ook is er live muziek. Dit alles in De Ruimte, Sint-Maartenastraat 32B, in Elst (Gld).

De avond begint om 17.30 uur. Om 18.00 begint de maaltijd (brood zonder beleg zelf meenemen). De avond eindigt om 21.30 met een borrel.Iedereen is welkom op deze regionale bijeenkomst. Opgeven voor deze avond graag via de website https:/www.kerkinactie.nl/kom-in-actie/doeners -van-hoop.