Afbeelding
Foto:

Excelsior start FunGym-groep

ZETTEN - Lekker los gaan in de gymzaal? Dan is FunGym bij gymvereniging Excelsior Zetten iets voor jou!

FunGym, de naam zegt het al, is een ontspannen en leuke vorm van gym met activiteiten zoals trampoline springen, survivallen, (bal)spellen en behendigheids-spellen, hoogspringen, zwaaien aan touwen en ringen, klimmen aan het wandrek, balanceren nog veel meer.

FunGym is er voor kinderen van groep 3 tot en met groep 6 van de basisschool. Plezier staat voorop, presteren komt later. Ben je nog net te jong voor deze groep? Geen nood, we bieden op de zaterdagochtend ook ouder-kindgym en kleutergym.

De FunGym-groep is wekelijks op zaterdag van 11.15 tot 12.15 uur in De Wanmolen in Zetten en start op 19 mei.
Aanmelden voor deze gymgroep kan via ledenadministratie@gvexcelsior.nl of kom vrijblijvend twee lessen meedoen in De Wanmolen.

AED van DFS voor de hele buurt

OPHEUSDEN - Sportvereniging DFS heeft haar AED opgehangen in een buitenkast. Daardoor is de defibrillator beschikbaar voor de hele buurt, en ook in de uren dat de accommodatie van de vereniging gesloten is.

Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen zes minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over en daarom is het van belang dat AED's buiten hangen en door de hele buurt gebruikt kunnen worden.

„Dankzij een project samen met de Vriendenloterij heeft de Hartstichting honderden AED-buitenkasten in Nederland verspreid", meldt DFS. „Wij dragen deze actie een warm hart toe en plaatsten onze AED in de speciale Hartstichting-AED-kast buiten." Met cameratoezicht, wat mogelijk is gemaakt door Comixus Telecommunicatie en Netwerken B.V.

Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen mensen die als burgerhulpverlener bij Hartslagnu.nl staan aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Een deel van de hulpverleners wordt naar het slachtoffer gestuurd, een ander deel naar de dichtstbijzijnde AED.