Zilveren jumelage

met Boleszkowice

HETEREN - Al 25 jaar geleden kwamen de eerste contacten tot stand tussen (toen nog gemeente) Heteren en Boleszkowice. Dit jubileum zal dit jaar worden gevierd met activiteiten in Overbetuwe (september) en Boleszkowice (november).

In de periode van 3 tot en met 6 mei heeft een delegatie van de Stichting Overbetuwe-Boleszkowice een bezoek gebracht aan de gemeente Boleszkowice. Na een hartelijke ontvangst in de gastgezinnen werden de volgende dag al vroeg, in het kader van de 25-jarige samenwerking, bloemen geplant in de nationale kleuren van beide landen. Dit gebeurde op het centraal gelegen dorpsplein. Daarna werd op locatie een wedstrijd gespeeld tussen Overbetuwe en Boleszkowice.

In de loop van de dag werd er in de plaatselijke kerk een dienst opgedragen waarin de jumelage speciale aandacht kreeg. Overleden vrijwilligers en niet meer actieve vrijwilligers kregen de nodige aandacht. In aansluiting op de kerkdienst werden bloemen gelegd en werd gezamenlijk gezongen. De laatste dag van het verblijf stond in het teken van de daar zeer populaire brandweerwedstrijden.

Het verblijf verliep zeer ontspannen en de delegatie kan met tevredenheid terugzien op een aantal succesvolle dagen. Thans richt de aandacht zich op het voorbereiden van de verdere activiteiten in het kader van het jubileum.