Voorlezers gezocht

in gemeente Overbetuwe

OVERBETUWE - Het project ‘Tot aan de maan en Terug´ is een voorleesproject waarbij een vrijwilliger twaalf keer bij een gezin gaat voorlezen. Het gaat om gezinnen met een vluchtelingenachtergrond met één of meerdere kinderen van twee tot tien jaar. Dit stimuleert de taalontwikkeling van de kinderen en verbindt mensen met verschillende achtergronden met elkaar.



Als voorlezer lees je voor bij een gezin met een vluchtelingachtergrond uit één van de dorpen in de gemeente Overbetuwe. Dit doe je op een vaste doordeweekse dag tijdens kantooruren, een uur lang. Door interactief voor te lezen prikkel je de taalontwikkeling van de kinderen, versterk je hun gevoel voor de Nederlandse (boeken)taal, vergroot je hun woordenschat en bovenal het plezier in (voor)lezen. Eén van de belangrijkste taken naast het voorlezen is het begeleiden van ouders om hier ook actief in bij te gaan dragen. Zo stimuleer je de ouders zelf ook voor te gaan lezen en zelf boeken te halen bij de bibliotheek.

VluchtelingenWerk is op zoek naar vrijwilligers met mbo werk- en denkniveau, die zich voor een periode van twaalf weken één uur per week willen inzetten. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je woont zelf in de gemeente Overbetuwe.

Interesse? Neem dan contact op met vrijwillliger-oost@vluchtelingenwerk.nl. Je kunt ook meer informatie vinden op www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures en zich rechtstreeks aanmelden met het aanmeldformulier.