De Okkernoot in Zetten steunt

Nutrition Unit in Oeganda

ZETTEN - Elk jaar steunt OBS De Okkernoot een goed doel met behulp van de actie Scholidair. Dit jaar zetten de kinderen zich in voor een project dat ondervoede kinderen in Oeganda helpt: http://www.kiminoeganda.nl.

Kim Vogel is in 2006 als vrijwilligster naar Oeganda vertrokken om de zorg op zich te nemen van een aantal mishandelde en verstoten kinderen. Dit initiatief resulteerde in het project Nutrition Unit waarmee ze sindsdien 100 ondervoede kinderen per jaar red van de dood. Het doel voor 2018 is om 120 kinderen succesvol te behandelen en de kinderen van De Okkernoot zullen haar hierbij gaan helpen!

Wat gaan de kinderen van de Okkernoot de komende weken doen? "We openen onze actie op vrijdag 18 mei tijdens de weeksluiting. Stichting Nutrition Unit geeft dan een presentatie over het project en uitleg over de cultuur en de omstandigheden waarin de kinderen in Oeganda leven.
Op zaterdag 26 mei van 09:00 tot 12:30 uur kunt u onze kinderen aan de deur verwachten voor het ophalen van lege statiegeldflessen. Van 4 tot 13 juni kunt u uw gebruikte kleding/textiel inleveren bij De Okkernoot in speciale Bag2school zakken, voor dit textiel geeft stichting Bag2school een vergoeding per kilo. De periode wordt feestelijk afgesloten met een sponsorloop met daaromheen diverse activiteiten op het schoolplein van De Okkernoot op vrijdag 8 juni."