Afbeelding
Foto:

Open huis Sint-Jan de Doperkerk Echteld

ECHTELD - Op zaterdag 26 mei houdt de protestantse gemeente Echteld open huis in de Sint-Jan de Doperkerk.

In de afgelopen maanden is in de Sint-Jan de Doperkerk van de protestantse gemeente Echteld veel werk verzet. Zo zijn de muurschilderingen bijgewerkt. Dat was hard nodig omdat ze langzaam maar zeker grijs en vaal werden, doordat er zouten vanuit de buitenmuren naar binnen trokken. Bovendien is de kansel gerenoveerd. Het houtwerk was in slechte staat en de bevestiging behoefde dringend versteviging. Ook de stoffering was aan vernieuwing toe.

Financiƫle ondersteuning, zowel vanuit als van buiten de kerkelijke gemeente, hulp bij de werkzaamheden en ook medeleven en interesse hebben dit alles mogelijk gemaakt. De kerkenraad en het College van Kerkrentmeesters van de protestantse gemeente Echteld nodigen iedereen van harte uit om het schitterende resultaat te komen bekijken.

Op zaterdag 26 mei is de kerk daarvoor open tussen 10.30 en 14.30 uur. De kerk is te vinden aan de Ooisestraat 1 in Echteld. Medewerkers van het bedrijf dat de kansel heeft gerenoveerd (Hekkers en van 't Spijker uit Wilp / Posterenk) zullen om 11.00 en om 13.00 uur over hun werkzaamheden vertellen. Medewerkers van het bedrijf dat de muurschilderingen heeft gerenoveerd (Bouwhuis & Journee uit Arnhem / Deventer) zullen dat doen om 11.30 en om 13.30 uur.