Afbeelding
Foto:

Waalzinnige hoopdance in het Marikenhuis

NIJMEGEN - Elke woensdag (tot 23 mei) is er een hulahoop in een groep, met een afrondende slotact tijdens Marikenloopfestival in Park Brakkenstein en tijdens het Waalzinnig festival, beide op zondag 27 mei.

Hula hoopen is verbindend, vrolijk en vitaal. Wellicht ken je het nog van vroeger, hula hoopen om je middel. Tegenwoordig is de hoelahoep terug van weggeweest en dat in een nieuw jasje: hoopdance, bewegen en dansen met de hula hoop op muziek!

"In een korte cursus van La Hoop zijn we met plezier in beweging. De lessen zijn op zes woensdagmiddagen van 13.30-15 uur in het Marikenhuis. Elementen van de lessen zijn: warming up, hoelahoepen om je middel en andere bewegingen en trucs, groepsspel en individuele flow, we eindigen met een cooling down. Samen ronden we op zondag 27 mei de cursus af op feestelijke wijze, met een korte demo op zowel het festivalterrein van de Marikenloop als bij het Waalzinnig festival!

Voor wie, door wie? De cursus is te volgen voor mensen die in aanraking zijn gekomen met kanker. Of het nu als patiënt, als (mantel)zorger of als familielid of vriend(in) is, bij deze workshop is iedereen welkom. Het gaat om samen ontspannen en in beweging te zijn. We bewegen met wat wél kan! De lessen worden verzorgd door Marieke Mantje. Deze cursus is mogelijk gemaakt in samenwerking met het Waalzinnigfestival en het Marikenhuis. De eigen bijdrage is 2,50 euro per les. Stuur een mail aan marieke@lahoop.nl. Aanmelden kan ook via het aanmeldformulier dat je vindt in het Marikenhuis.