DFS wint open wedstrijd

van Excelsior'31

OPHEUSDEN - Beide ploegen schotelden de toeschouwers een open wedstrijd voor. De beginfase was voor de bezoekers. Na negen minuten was het raak. Doelman Heusinkveld keerde eerst nog prima een schot van Ezafzafi waarna de voorzet van Boeloerditi simpel door Penterman binnen getikt kon worden, 0-1.

Na een kwartier kreeg DFS steeds meer druk op de verdediging van de gasten. Na enkele corners was het na drieëntwintig minuten raak toen van Alst met een kopbal de gelijkmaker binnenkopte, 1-1 Aan de andere kant kopte Ezafzafi direct daarna rakelings over de goal van DFS. Op slag van rust kwam DFS op voorsprong. Na een corner liepen twee Rijssense spelers elkaar in de weg waarna doelman Koetsier wel los riep maar de bal ook losliet, zodat Bokila de 2-1 kon binnentikken.

De eerste grote kans in de tweede helft was een schot van Ezafzafi wiens inzet via de onderkant van de lat uit de goal verdween. Aan de overzijde kon Averesch op de doellijn nog redding brengen na een inzet van Bokila. DFS begon daarna steeds meer druk uit te oefenen op Excelsior’31, dat op eigen helft werd vastgezet. Na een corner kopte Worm de bal door, waarna Van Walsem de door de doelman weggetikte bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal kopte. In de slotfase slalomde Davelaar zich op karakter door de Rijssense defensie, waarna hij doelman Koetsier voor de derde maal deze middag liet vissen, 3-1 .

sv DFS:Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders (68. Marijn de Kler), Jim van Alst, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Luciën Dors, Noë Bokila, Thijs Hendriks (73. Remy Raterink), Levi Raja Boean (70. Rutger Worm).