Fenne Bransz (Foto: Ingmar Rensen)
Fenne Bransz (Foto: Ingmar Rensen)

Fenne Bransz plaatst zich voor districtskampioenschappen

OCHTEN - Op zaterdag 21 april was het de beurt aan instapper D1 Fenne Bransz. De week in aanloop naar de finale had Fenne een blaar gedraaid op brug, dus werd het even doorbijten voor haar.

Haar eerste toestel was ook nog eens brug en ze was als allereerste van haar groepje aan de beurt met haar wedstrijdoefening. Fenne liet een nette oefening zien, alleen helaas was ze met het zwaaien de tel kwijt, waardoor ze in plaats van drie zwaaien maar twee zwaaien heeft geturnd. Door deze fout had Fenne op de andere toestellen wat goed te maken.

Op naar het tweede toestel, de balk. De ‘fout’ van brug goedmaken had Fenne wel heel letterlijk genomen. Door bijna een perfecte oefening te turnen op balk waren we de brug al snel weer vergeten. Ze scoorde op balk het hoogste van haar groep, liefst een 14.400. Op naar de vloer; ook hier turnde Fenne een nette oefening en hier maakte ze geen grote fouten. Het laatste toestel was sprong. Met een keurige streksprong en handstandplatvallen sloot Fenne deze wedstrijd af. In het eindklassement eindigde ze, in een sterk deelnemersveld, op een keurige achtste plaats, waarmee zij zich heeft geplaatst voor de districtskampioenschappen op 2 juni in Amsterdam.