4 mei-herdenkingsbijeenkomst in Zetten

ZETTEN - Op vrijdag 4 mei wordt de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst georganiseerd in de gereformeerde kerk ‘De Rank’ aan de Hoofdstraat in Zetten.

Het thema voor de nationale herdenking van 2018 luidt: 'Verzet'. Verzet staat centraal in herdenkingen, vieringen, musea en educatie. Het gaat daarbij om verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook de inspiratie die het ons nu nog biedt. Dit jaar dragen de kinderen van de basisscholen tijdens de herdenking gedichten voor en tonen met geschilderde panelen hoe ze met het onderwerp bezig zijn geweest. Ds. M. de Jong zal de overweging verzorgen.

De verschillende kerkgemeenschappen en de Oranjevereniging in Zetten en omgeving organiseren deze bijeenkomst waarvoor iedereen wordt uitgenodigd.

De kerk is vanaf 18.30 uur geopend en de samenkomst begint om 19.00 uur. Na afloop wordt er een korte stille tocht gehouden naar het bevrijdingsmonument aan het Wilhelminaplein, waar om 20.00 uur de dodenherdenking plaats vindt en de twee minuten stilte in acht worden genomen.