Flipperkast (foto: Martin van Bommel)
Flipperkast (foto: Martin van Bommel) Martin van Bommel

Flipperen in Ochten

OCHTEN - Op vrijdag 18 mei vindt er voor het eerst een open flippertoernooi plaats in het Dorpshuis in Ochten. De flipperkast maakt een comeback! Oude tijden herleven. Een unieke kans om weer eens kennis te maken met het flipperen.

Er kan gespeeld worden op originele Amerikaanse pinball machines met flikkerende lichtjes, ketsende ballen en speciale effecten. De organisator is Martin van Bommel, 'de flipperfanaat' uit Tiel. Ooit uit liefhebberij begonnen heeft Martin inmiddels een uitgebreid assortiment aan bijzondere speelkasten. “Door de hernieuwde belangstelling voor het flipperen worden er ook weer speciale kasten gebouwd”, aldus Martin. “De kasten hebben thema’s zoals bijvoorbeeld De Rolling Stones, Avatar, de Sopranos of The Walking Dead.”

Flipperkasten zijn geen gokkasten. Flipperen is een behendigheidsspel en de duur van een potje wordt bepaald door de behendigheid van de speler. Er vindt na een potje geen uitkering plaats. Wel zijn er leuke prijzen beschikbaar voor de winnaars van het open toernooi. Het minimum aantal deelnemers per kast is vijf en maximaal tien. Het toernooi begint om 19:30 en eindigt rond 22.30 uur.

Deelname kost vijf euro. Vooraf inschrijven kan telefonisch via 06 21513850 of per mail naar dorpshuisochten@gmail.com. De aanmelding sluit op woensdag 16 mei. Vol is vol.

Flipperkast Rolling Stones (foto: Martin van Bommel)