Afbeelding

DFS bekerfinalist

na zwaarbevochten zege

OPHEUSDEN - DFS begon uitstekend aan de halve finale. Nadat Hendriks vrij voor doelman Thus zijn inzet prima gepareerd zag worden, schoot Goorman de bezoekers, na zeven minuten, vanuit een scrimmage op een snelle voorsprong, 0-1.

Daarna zag de vrijgespeelde Hendriks een grote kans door doelman Thus gekeerd worden. DZC’68 knokte zich vervolgens met veel passie en strijdlust terug in de wedstrijd. Nadat een tegenstoot, na slordig balverlies van DFS, nog om zeep werd geholpen scoorde Riekel zes minuten voor de rust 1-1.

In de tweede helft verscheen Worm bij DFS aan de aftrap als vervanger van Raterink. Vier minuten na de pauze stond Riekel weer op de juiste plek om de 2-1 voor de thuisploeg binnen te schuiven. Nadat een kopbal van Dors nog door doelman Thus gekeerd kon worden schoot Goorman DFS met wat fortuin, de keeper liet de bal door zijn handen glippen, op gelijke hoogte, 2-2 Een minuut later schakelde DFS razendsnel om waarna de inzet van Dors in het zijnet verdween. De volgende aanval was wel raak toen Hendriks met een kopbal doelman Thus kansloos liet, 2-3 De thuisploeg bleef knokken voor de gelijkmaker. Men pompte de bal veelvuldig op de fysiek sterke spitsen. Uiteindelijk leverde het DZC’68 geen goals meer op, zodat DFS zich na een zwaarbevochten overwinning voor het eerst in haar geschiedenis geplaatst heeft voor de districtsbekerfinale.

Opstelling: Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem (25. Melvin van Osenbruggen), Jim van Alst, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Arjan Goorman (76. Noë Bokila), Remy Raterink (46. Rutger Worm) Luciën Dors, Thijs Hendriks, Levi Raja Boean.