Koningsspelen 2018 HPC Zetten
Koningsspelen 2018 HPC Zetten Foto:

Koningsspelen HPC Zetten

ZETTEN - Op het HPC was het vanaf 7.00 uur al een drukte van belang. De parkeerplaats werd omgetoverd tot een ontbijtplaats, de velden werden versierd en de boterhammen gesmeerd.

Zo’n 100 leerlingen en docenten waren in de weer om de Koningsspelen 2018 te organiseren voor bijna 550 kinderen van de drie basisscholen en de kinderdagverblijven uit Zetten. Om 9.00 werd er gestart met een ontbijt. De Koning en de Koningin waren er en alles werd opgevrolijkt door onze oud-leerling stuntman JP de Kam.

De Koningsspelen werden officieel geopend met het zingen van het Wilhelmus en de Koningsdans onder leiding van Lieke Janssen van dansschool L2D uit Zetten. Tegen 10.00 uur gingen de peutertjes van 2 tot 4 jaar naar een koninklijke gymles. Ze werden geschminkt en konden lekker kleuren.

Voor groepen 1 - 4 stonden op het veld achter de school tien spelletjes klaar waaronder paleissjoelen en een kruiwagenrace. De activiteiten werden begeleid door leerlingen van het HPC. Groepen 5 en 6 mochten deelnemen aan een drietal clinics. De brandweer was aanwezig, er was een stormbaan en verder werd er gekorfbald onder leiding van KV Zetten en gedanst met Lieke van L2D.

De leerlingen van groep 7 en 8 gingen voetballen. Dit werd gegeven door docenten bo en leerlingen van het HPC. In de Mammoet waren er mensen van Mayru Center uit Zetten die een les JMA in elkaar hadden gezet. En als laatste verzorgde stuntman JP de Kam een clinic freerunnen. Er waren zelfs leerlingen die door een brandende hoepel heen sprongen!

Het was een prachtige dag met veel zon, activiteiten en een hoop gezelligheid!