Afbeelding
Foto:

AED diploma-uitreiking HPC Zetten

ZETTEN - Maandagmiddag 23 april werden de diploma’s uitgereikt aan de derdejaars leerlingen van het vmbo-kbl en -bbi die het keuzevak EHBO gevolgd hebben op het HPC. De examens werden allemaal met goed gevolg afgelegd.


Het HPC werkt samen met Ehbo-vereniging Zetten e.o., de vereniging die deze cursus verzorgt. Binnen het keuzevak ehbo zijn er ook lessen reanimatie en gebruik van de AED opgenomen. De leerlingen werkten zeer gemotiveerd tijdens de lessen, daar zijn we trots op als school. Voor de cursus hebben ze een officieel examen afgelegd waaronder het onderdeel reanimatie+AED. Aan de 25 leerlingen werd het diploma overhandigd door de directeur van het HPC: de heer Beekhuizen en mevrouw Galama de cursusleider. Het diploma is een jaar geldig en daarom zullen de leerlingen ook volgend jaar weer worden uitgenodigd om de herhalingscursus op het HPC te volgen.

De AED
Landelijk worden per week ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand of een fibrillerend hart. In beide gevallen wordt de levenskans van het slachtoffer mede bepaald door het optreden van omstanders. Vast staat dat, wanneer niemand iets doet, er geen overlevingskans is. Als een AED wordt gebruikt bij het reanimeren vergroot dit de kansen van het slachtoffer aanzienlijk. Reden temeer voor de leerlingen om de reanimatie- en AEDlessen te volgen. Meer informatie staat op www.hpc-zetten.nl.