Oorlogsmonument 44 RI Ochten (foto: D. Woldberg)
Oorlogsmonument 44 RI Ochten (foto: D. Woldberg) Foto:

Dodenherdenking in Ochten

OCHTEN - Het thema van de 4 mei herdenking is 'Het Verzet'. Ook in Ochten zal dit thema centraal staan tijdens de herdenking van alle slachtoffers die gevallen zijn sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Programma

14.30 uur: Lezing door oorlogsveteraan de heer Will voor de bovenbouw van de basisscholen en bewoners van Elim.

19.30 uur: Aanvang herdenking bij het monument voor de Nederlands Hervormde kerk aan de Kerkstraat dat de gesneuvelde Nederlandse militairen van het 44 Regiment Infanterie herdenkt.

20.30 uur: Programma in het Dorpshuis van Ochten waarin Roel van den Hatert, de drie basisscholen uit Ochten, karateschool Hans van den Hatert en Olympia laten horen en zien wat 'verzet' voor hen is. Roel van den Hatert vertelt over het Verzet in Ochten.

Toegang is gratis; koffie, thee, limonade wordt aangeboden door Oranje Vereniging Ochten-Eldik.

Opnieuw megakindermiddag in Zetten door Rotary

ZETTEN - Velen spreken er nog steeds over. In 2014 organiseerde de Rotary club Midden-Betuwe Valburg op het toenmalige terrein van het Witte Huis een leuke, spectaculaire en feestelijke kindermiddag met tal van activiteiten.

Het bleek met meer dan duizend bezoekers een mega-succes. Reden voor de Rotary om dit huzarenstukje maar eens te gaan herhalen en opnieuw vele kinderen en ouders een leuke middag aan te bieden. Op zaterdag 23 juni van 13.00 - 17.00 uur vindt dit evenement plaats op het terrein van het HPC in Zetten.

Volgens Rotary-voorzitter Ron Augustus gaat deze middag zeker die van 2013 overtreffen. "De toegang is gratis, iedereen is welkom." Er zullen talloze optredens worden verzorgd en er is een mega-glijbaan. Er zijn springkussens en zelfs een Formule 1 playseat. Schminken, demonstraties van talloze verenigingen en een feestelijke verloting behoren eveneens tot het programma. Uiteraard gebeurt er nog veel meer, maar dat wil Ron Augustus nog niet verklappen. Wie meer wil weten van dit komende evenement kan aanvullende informatie lezen op de website van Rotary club Midden-Betuwe Valburg: www.rcmbv.nl.