Huldiging NK Cross Duathlon jongens jeugd (foto: Martijn van Lanen)
Huldiging NK Cross Duathlon jongens jeugd (foto: Martijn van Lanen) Foto: Martijn van Lanen

Niels van Lanen

Nederlands crosskampioen duathlon

ELST - Rondom de Pyramide van Austerlitz werden zaterdag 21 april de Nederlandse Kampioenschappen Cross Duathlon georganiseerd. Bij het NK Jeugd tot en met 15 jaar stonden Kai van den Brink en Niels van Lanen uit Elst aan de start. Beide 14-jarigen komen uit voor TriCan Triathlonteam uit Nijmegen.

Er werd gestart met 1,7 km crosslopen, daarna 6,5 km mountainbiken en tot slot nog 1,5 km crosslopen. Vol gas werd er gestart op dit uitdagende parcours met heuvels, ongelijke paden en los zand. Niels kwam als eerste van een groepje aan bij de wisselzone en sprong snel op zijn mountainbike. Kai kwam als 6e in de wisselzone maar wist op de mountainbike een aantal jongens in te halen en Niels tot op tien seconden te naderen. De tweede run bracht geen wijzigingen meer in de volgorde, al breidde Niels zijn voorsprong nog een eindje uit alvorens hij voor het eerst als Nederlands Kampioen finishte. De tweede plaats van Kai maakte het Elster feestje compleet.

Tijdens de huldiging, waarbij uiteraard het Wilhelmus ten gehore werd gebracht, werden de prijzen uitgereikt door Paralympisch kampioen Jetze Plat en Napoleon.