Xanthos H1 sluit seizoen af met record

ZETTEN - Zaterdag 21 april stond de laatste wedstrijd van het seizoen gepland; de Zettenaren kregen bezoek van SSS Barneveld. Uit werd nog met 3-2 verloren, dus de heren waren gewaarschuwd.

Het piepjonge team uit Barneveld kwam goed uit de startblokken. Xanthos begon matig en had het moeilijk met de harde aanvallen van SSS; door de hoge foutlast bij SSS bleef het echter gelijk op gaan. Bij 19-19 stand kon Arjan den Hartog een voor hem ongebruikelijke service-serie maken waarna 25-19 op de borden stond.

Set 2 bleef Xanthos moeizaam zijn punten binnen halen. Harde middenaanvallen van Maarten Schuurman (zie foto) zorgden voor tegengas, alleen Xanthos wist maar niet uit te lopen. Ondanks dat het geen moment achter heeft gestaan, werd met de krappe stand 26-24 ook de tweede set binnen gehaald.

De 3e set gooide SSS het roer om en startte met enkele wijzigingen. Dit bracht niet het gewenste effect. Xanthos liep snel uit op de Barnevelders, waarbij Edwin van de Haar opviel door slimme ballen af te wisselen met harde aanvallen; 25-15.

Xanthos ging, zoals wel vaker bij 3-0 voorsprong, wat achteroverleunen, waar de Barnevelders als de kippen bij waren om toe te slaan. Door twee nuttige time-outs van de afzwaaiende coach Ed Hofstede kwam Xanthos terug. Bij een 24-23 voorsprong een mooi moment met publiekswissel voor Koen Scholtes, die na dit seizoen stopt met competitie, maar wel verbonden blijft met het team. Enkele spannende minuten volgden, waarna Xanthos met 27-25 de 4-0 kon vieren. Voor het eerst in de clubhistorie werd de vierde plaats in de derde divisie veiliggesteld.