Rabobanken Oost Betuwe en

Maas en Waal bundelen krachten

BETUWE - De twee lokale Rabobanken Oost Betuwe en Maas en Waal gaan per 1 mei samen verder. De ledenraden van beide banken gaven hier op 17 april groen licht voor. Dankzij de samenvoeging staat er een sterke bank die ook in de nieuwe vorm een stevige binding houdt met de lokale leefomgeving. De twee banken gaan verder onder de vertrouwde naam Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe.

"Klanten kennen ons als een bank met een sterke regionale binding. Om dit ook op de langere termijn te waarborgen, is deze samenvoeging noodzakelijk", zegt Mario Franken, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank Oost Betuwe. De raad van commissarissen van de nieuwe bank bestaat per 1 mei uit Mario Franken (voorzitter), Bart Bosman (vicevoorzitter), Fenneke Kwint, Helma Lagarde en Harry Schouten.

Raakvlakken De keuze voor Oost Betuwe en Maas en Waal past bij het gegeven dat de gebieden veel raakvlakken hebben. Paul Brouwer, door de raad van commissarissen benoemd als directievoorzitter van de nieuwe bank, voegt toe: "De banken passen goed bij elkaar: onze gebieden hebben veel overeenkomsten zoals woonkernen met een sterk sociaal karakter en een vergelijkbaar ondernemersklimaat. We kunnen dus van elkaar leren en specialismen verder ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van private banking en kennis van bedrijvensectoren."

Lokaal betrokken Arjan Kruisselbrink blijft directeur Bedrijven en vormt met Paul Brouwer de directie van de nieuwe bank. Kruisselbrink: "Door de omvang kunnen we elkaar beter vervangen en zo het persoonlijk contact vasthouden, ook op onze kantoren en servicepunten." In de nieuwe bank vormt de ledenraad een afspiegeling van de ruim 22.000 leden in het gezamenlijke werkgebied. Brouwer: "De leden hebben ons meegegeven dat ze ons willen herkennen en ontmoeten. Onze marktteamgedachte, waarbij we aanwezig zijn in lokale netwerken én bij events die voor de regio belangrijk zijn, past daar bij. Het is nu aan ons om onze klant dat te laten ervaren."