Afbeelding
Foto:

Aan de grens van het Romeinse Rijk – een tempel in Elst

Speciale activiteit voor kinderen

ELST - Elk land, elke provincie heeft grenzen. Dat is nu zo, maar ook vroeger was dat zo. Wil je meer te weten komen over de oude Romeinse grens en de tempel? Over Romeinen en Bataven? En ben je ongeveer tussen 8 en 12 jaar oud? Kom dan naar een speciale kinderrondleiding en neem je vader, moeder, opa, oma of een andere leuke volwassene mee!

Je maakt een ontdekkingstocht door het Tempel/Kerk-museum met allerlei leuke opdrachten en spellen. Je kunt zelf de tempel nabouwen of een Romeins mozaïek namaken. En natuurlijk ga je onder de vloer van de kerk de resten van de tempel bekijken.

De eerste kinderrondleiding is in de Romeinenweek op woensdag 2 mei om 14.30 uur. Daarna ben je welkom op 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni of 11 juli, ook om 14.30 uur. Een kinderrondleiding kost drie euro en duurt ongeveer een uur in de Grote Kerk in Elst, Grote Molenstraat 2 in Elst. Opgeven kan bij Jetty Gaasbeek, 06 20902721; email: koster@pg-elst.nl. Per kinderrondleiding kunnen twaalf kinderen meedoen en vol is vol!

Voor kinderen in een rolstoel: Helaas is het niet mogelijk met een rolstoel naar beneden te gaan. De kerk en het bovengrondse deel van het museum met de vitrines kun je wel bekijken. Wil je al meer lezen over de tempel en de Romeinen: www.tempelkerkmuseum.nl. De activiteiten vinden plaats in het kader van het erfgoedfestival Over de Grenzen van Gelderland.

Afbeelding
Afbeelding