(foto: Kunie Verwoert)
(foto: Kunie Verwoert) Foto: Kunie Verwoert

Nederlands Paralympisch volleybaldamesteam bezoekt Olympia in Ochten

OCHTEN - Vrijdag 13 en zaterdag 14 april was het paralympisch team in Ochten. Op dit moment is het team zich aan het voorbereiden op het WK dat dit jaar van 15 tot 22 juli in Nederland wordt gespeeld. Olympia heeft het damesteam uitgenodigd voor een tweedaagse training inclusief overnachting, waar zij dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Op vrijdagochten startten de dames met de eerste training. Aansluitend hadden ze een een dopingsvoorlichting waarna opnieuw getraind. Vrijwilligers van Olympia hadden een heerlijke maaltijd voor ze gekookt. 's Avonds was de training open voor het publiek. Het gaf een prachtig inkijk in hoe de dames trainen. Hoe spectaculair de sport kan zijn en hoe indrukwekkend mensen met een fysieke beperking zich hebben aangepast om op dit niveau te kunnen sporten. Op zaterdagmiddag werd een clinic gegeven. Tijdens de clinic werden alle dames voorgesteld en werd verteld over het naderende WK en het trainingsprogramma in aanloop naar dit WK. Zo zijn de dames op dit moment voor een oefentoernooi naar Italiƫ.

Tijdens de clinic mocht iedereen meedoen en werden allerlei oefeningen getoond die zitvolleyballers kunnen doen. De deelnemers konden ervaren, hoe je kunt volleyballen zittend op de vloer, hoe wendbaar je kunt zijn, hoe snel de ballijn is en wat dit aan reactievermogen vraagt van een speler. Het was een gezellige en informatieve clinic die de deelnemers verraste in hoe leuk de sport is! De clinic werd afgesloten met een mooie drie-setter van het Nederlands team tegen de Ochtense spelers en hun teamgenoten.

Meer informatie staat op www.olympiaochten.nl.