Irene met brons op het podium
Irene met brons op het podium Foto: eigen foto

Druk wedstrijdweekend DGV Dodewaard

DODEWAARD - In het weekend van 14 en 15 april stonden twee wedstrijden op het programma van DGV Dodewaard. Er werd dit weekend geturnd én gedanst.

Op zaterdag was het dan eindelijk zover dat ook Irene van der Gaarden, het jongste turnselectielid van DGV, haar eerste wedstrijd mocht turnen. Irene ging naar Beekbergen voor de pre-instap wedstrijd D2. Irene begon haar wedstrijd met een erg goede vloeroefening, ze behaalde hiermee een derxe plaats, een goed begin! Op de balk viel ze met haar opsprong, maar alsof er niets gebeurd was turnde ze daarna een mooie oefening met handstand en koprol. Na vier toestellen was het wachten op de prijsuitreiking. Irenes naam werd genoemd voor de derde plaats en ze nam brons mee naar huis!

Zondag deed de dansdemogroep van DGV: Kidzplosion mee aan de voorronde voor het NK streetdance in Winterswijk. Deze groep bestaat uit 12 enthousiaste meiden. In de week voorafgaand aan de wedstrijd hadden ze wel wat pech. Eén van de meiden moest geopereerd worden en een ander brak haar pink. Dit vereiste improvisatie bij de rest van de groep en de trainers, omdat de dans op het laatste moment aangepast moest worden. Maar het overgebleven tiental deed het erg goed. Dat behaalde met de dans 171 punten en dat was goed voor een negende plaats in de categorie tot en met 13 jaar. Na afloop waren er ijsjes voor iedereen!