Praktijkexamen-concert op het HPC Zetten (foto: Anneke de Regt uit mavo 3)
Praktijkexamen-concert op het HPC Zetten (foto: Anneke de Regt uit mavo 3)

'Geslaagd' praktijkexamen-

concert op HPC Zetten

ZETTEN - Dinsdagavond 17 april werd het eindexamenconcert van de leerlingen Muziek van het Hendrik Pierson College gehouden. Zij verzorgden als deel van hun praktijkexamen een avondvullend programma. Het was weer een waar spektakel, gewoon het beste wat de school muzikaal te bieden heeft!

De examenopdracht bestond uit het zelfstandig organiseren van een avondvullend concert. De negen eindexamenleerlingen bereidden samen, alles wat bij zo’n optreden komt kijken, zelf voor. Ze ontwierpen een eigen poster, hebben het programma samengesteld, de stukken uitgekozen, de repetities geregeld et cetera. Iedere examenkandidaat bracht in het kader van zijn/haar examen enkele muziekstukken ten gehore. Dit waren bestaande stukken, soms voorzien van een eigen bewerking of arrangement. De examenleerlingen werden begeleid door een fantastische band van heel veel verschillende instrumentalisten waaronder een grote blazerssectie.

Het was een zeer geslaagd, professioneel concert. Het publiek bestaande uit ouder(s)/verzorger(s), klasgenootjes en vrienden heeft genoten. De organisatoren van het concert zijn allen geslaagd voor dit deel van hun praktijkexamen!