In 'n enerverende wedstrijd tegen nummer 1

Dovol geeft winst niet kado

DODEWAARD - In de sportieve, spannende en uitputtende volleybalwedstrijd tegen TweeVV in Ede kon Dovol uit Dodewaard helaas geen punten vergaren. TweeVV is nu al kampioen in de tweede en liet dat in de wedstrijd uitkomen, alhoewel dit in de tweede set maar ternauwernood lukte.

Zoals wel vaker had Dovol moeite om uit de startblokken te komen, maar wist toch redelijk snel het spel te pakken. De kleine achterstand kon helaas niet meer ingelopen worden ondanks goed volleybalspel: 25-20. Het opgepakte spel wist Dovol vol te houden en wist zelfs een voorsprong van 6 punten te behalen. Beide teams werkten keihard wat resulteerde in een mooie wedstrijd met harde en slimme aanvallen; mooie blokkeringen en soms spectaculaire reddingen in het achterveld. TweeVV wist echter puntje voor puntje in te lopen en zorgde voor een ommekeer bij de stand 20-21. Dovol kreeg de moeilijke service niet goed onder controle waardoor de aanval verdween en TweeVV de set af kon maken: 25-21.

In de volgende twee sets wist Dovol goed stand te houden, maar moest de meerdere erkennen in TweeVV. Dit jonge gretige team kon het goede spelniveau vol houden en bleef continue druk uit oefenen. Dovol gaf het zeker niet kado en produceerde nog goede aanvallen en de verdediging pakte ook goed op doch niet genoeg voor de winst en de sets gingen met 25-19 en 25-15 naar TweeVV.

Aanstaande zaterdag speelt Dovol de laatste wedstrijd van dit seizoen in De Eng in Dodewaard om 14.00 uur tegen het hoger geplaatste Volvera. Bij het behalen van drie setpunten wordt dan klasse behoud zeker gesteld. Dus blijft de competitie spannend tot het laatste moment.