Goedkoop wonen

in gemeente Overbetuwe

OVERBETUWE - Met een achttiende plaats van 387 gemeenten blijkt gemeente Overbetuwe qua woonlasten voor haar inwoners een van de goedkoopste gemeenten in Nederland. "En dat terwijl ons kwaliteits- en investeringsniveau als gemeente op minimaal hetzelfde niveau ligt als dat van andere gemeenten!", vertelt demissionair wethouder Wijnte Hol van Financiƫn.

Overbetuwe is de vijfde goedkoopste gemeente in de provincie Gelderland. Dat blijkt ook uit de cijfers van het COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden). Zij vergelijken jaarlijks de lokale lasten per gemeente; hoeveel gemeentelijke belastingen betaalt een gemiddeld Overbetuws gezin met een koopwoning in vergelijking met eenzelfde gezin in een andere gemeente.

Wethouder Wijnte Hol over de lokale belastingen: "Gemeente Overbetuwe voert een vernieuwend, solide financieel beleid. We investeren duurzaam in onze gemeente en houden de gemeentelijke lasten voor onze inwoners op een laag niveau. Dat is onze inzet! Vorig jaar eindigden we op de 34e plaats van goedkoopste gemeenten; nu is dat de achttiende plaats. We gaan voor een top10 notering volgend jaar!

Sinds februari 2016 kan de inwoner of ondernemer via overbetuwe.lokalelastenmeter.nl makkelijk uitrekenen hoeveel gemeentelijke belasting(en) deze (gaat) betalen. En dit meteen vergelijken met andere gemeenten.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs in Zetten

ZETTEN - Heeft u voor het voorjaar of de zomer kinderkleding en/of speelgoed nodig? Kom dan op zaterdag 14 april tussen 13.00 en 14.30 uur naar de kinderkleding- en speelgoedbeurs in De Wanmolen in Zetten.

Hier kan men naar hartenlust voor de kind(-eren) een nieuwe garderobe shoppen. Ook is er een ruime keus aan spellen, puzzels en speelgoed. "Men kan de voorjaars- en zomerkleding waar het kind uitgegroeid is door ons laten verkopen. Het speelgoed dat u niet meer gebruikt kan via ons verkocht worden en u een leuk bedrag opleveren (geen babyspeelgoed tot negen maanden en knuffels). Wilt u ook speelgoed of kleding ter verkoop aanbieden, vraag dan een verkoopnummer aan. Dat kan door een mail te sturen naar zettenkinderkledingbeurs@gmail.com."

Meer informatie staat op https://sites.google.com/site/beurszetten/ en op www.speelotheekzetten.nl.