Docent Eilke van Ingen laat een oefening zien aan haar cursisten. (Foto: Yvonne van der Laan)
Docent Eilke van Ingen laat een oefening zien aan haar cursisten. (Foto: Yvonne van der Laan) Foto: Yvonne van der Laan

Chinese Gezondheidsmethode in Dodewaard

DODEWAARD - Woensdag 18 april start de introductiecursus Chinese Gezondheidsmethode in Dodewaard. Zhineng Qigong is een Chinese gezondheidsmethode. Ook wel Chinese Yoga genoemd. Het doel van Zhineng Qigong is het hebben van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong. Deze Chinese gezondheidsoefeningen kunnen door iedereen worden beoefend.

In deze vierdaagse cursus maak je kennis met Zhineng Qigong. Je werkt aan je houding en leert de basisoefening van Level 1. Door middel van meditatie kun je ook je innerlijke rust terugvinden. De cursus wordt gegeven door Eilke van Ingen. Haar cursisten vinden haar lessen ontspannend. Echt een momentje voor jezelf.

Je bewust worden van je houding en beweging. Onbewust bouw je soms zelf spanning op in je lichaam. Let maar eens op je schouders. Zijn je schouders laag (ontspannen)? Of zijn je schouders opgetrokken (gespannen)?

Zhineng Qigong zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Daarom mag je zelf bepalen hoeveel je wil/ kunt betalen. Zhineng Qigong is niet alleen bewegen, maar veel meer. Ontdek en ervaar het zelf. Iedereen is welkom. Meld je aan via zhinengqigongbetuwe@outlook.com (kleine letters aan elkaar geschreven).

Ook in juni/juli wordt er op de zaterdagmiddag (16/6, 30/6, 7/7 en 14/7) een vierdaagse cursus gegeven in de bibliotheek in Dodewaard. Informatie introductiecursus april/mei: plaats: Molenpad 4 in Dodewaard; data: 18 en 25 april, 16 en 23 mei van 10:00 – 11:30 uur; kosten: Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Telefoon: 06 23613605.